High Tea: Churros eli espanjalaiset munkkitangot

Churros eli espanjalaiset munkkitangot valmistetaan tuulihattujen tapaan ja paistetaan rapsakoiksi öljyssä. Herkulliset churrot dipataan suklaakastikkeeseen.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, kuten

fritter, cruller, doughnut, faster

Eikä siinä vielä kaikki:

Beignet, youtiao.

norsunkorva.

suppilokakku.

Pikku buñuelo:

Lisäksi lähteet kertovat sen tulevan Kiinasta portugalilaisella purjelaivalla, it was made in China, mutta kerrataanpa tuo makea, sokerikourrutettu epäterveellinen herkku resepti askel askeleelta.

Ajattele nyt paikkoja kuten Portugali, Kiina, mereen laskevia ystävällisen maanläheisiä kallioita, vaaleita, palaneita varvikoita ja kuumuutta hiekassa, joka polttaa paljaita varpaita. Sitten siellä on sinistä, kalanruotoja ja kuvia ja nyt ajatuksiin työntyvä huonosti leikattu sekava leffa, johon on vaan työnnetty liikaa asioita mutta haluttu lyhentää aika, elikä näky kuin portugalilaisen merellisen ravintolan roskis takapihalla, tunkkainen pizzeria, ja raikas merituuli joka huuhtelee sen tuoksua, ja ilmaan hajoaa perhosten ja haihtuvan pilven lailla pahoinvoinnista kumpuavia arvoja ja ajatuksia. Meri, joka huuhtelee roskiksen mukanaan, sen kohtalona on muuttua muovijätteeksi surullisena ajankuvana.

Ajattele nyt portugalilaista alusta, jonka puinen, jykevä keula halkoo kohisten aaltoja, auringonvalo on aika kirkasta, ja edesmennyt biojätteen sisältö iskeytyy kokkaan silloin tällöin epätoivoisen elottomana verrattuna vaikka jäävuoreen, joka saattaa piillä pinnan alla ja pystyy upottamaan jopa täydellä höyryllä toimivia metallialuksia. Miten on taistelun laita, keula, pohja, reuna, aina kuitenkin vaarassa pudota. Sen ruumassa tuliaisia Kiinasta. Churro, pieni munkkitaikina, paistumassa rasvassa.

Ollaan valloittajien matkassa. Lainaan, mutten palauta, sillä teemalla, ja se lukee myös kapteenin likaisessa t-paidassa. Hän istuu narisevassa laivassa, köydet kerällä kannella kuin sihisevä käärmelauma, unessa, unettavan keinutuksen, tummansinisen yötaivaan, tähtien ja kuunvalon sinisessä kajossa. Yksin, kuin sushi buffetissa, seuranaan nuokkuva tulppaani. No se on Hollannista, ja toinen tarina.

Churros step by step -resepti:

1. lainaa, mutta palauta

2. välttele uimahyppytornia

3. Nolla sen uus merkitys on anna olla

4. Annetaan keiton vaan valua

5. Tänään sun ei tarvii tiskata

6. Loppu on uusi historia

Et sellast

Ps. Jos haluut nähä voit lukee sen mun t-paidasta

Se lukee siinä tosi isolla:

”Kiitos lainasta”

Saatavilla heti, sata-nolla

*Astiat, muah: Ikea

Sokeri on yksi kaikkein eniten syödyistä aineksista koko maailmassa, ja valitettavasti se myös edustaa yhtä kaikkein suurimmista terveysriskeistä ihmiselle. On nimittäin niin, että sokeri aiheuttaa monia terveysongelmia. Esimerkiksi sokerisiin juomiin turvaudutaan usein silloin, kun tarvitaan lisää virtaa. Liika sokeri elimistössä itse asiassa kuitenkin aiheuttaa energian määrän romahduksen, joka sitten vaikuttaa päivän toimintaasi juuri päinvastaisella tavalla kuin toivoit.

”I’ll take you to the candy shop”50 Cent, Candy Shop

Kun vähennät sokeria, myös sydän alkaa toimia paremmin. Useat tutkimukset ympäri maailmaa ovat lisäksi vahvistaneet, että sokeri tarjoaa ravinteita syöpäsoluille. Jos siis vähennät syömääsi sokeria, pystyt samalla pienentämään riskiäsi sairastua erilaisiin syöpiin. Sokerin jättämisen seurauksena hillitset vahingollisten solujen lisääntymistä ja leviämistä elimistössäsi.

Sokeri myös aiheuttaa alkoholin tavoin myrkyllisten aineiden kertymistä maksaan. Pitkällä aikavälillä liiallinen sokeri aiheuttaa ennenaikaista vanhenemista ja muita ihon häiriöitä. (Tietolaatikon teksti: Askel terveyteen, mukaelma.)

”I’ll have you spending all you got” – 50 Cent, Candy Shop

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s