Naamat 2021: Totuuden virallinen ennakkovalmistautumattomuusopas (vielä ehtii tilanteet muuttua)

Totuuden erehtymätön opas optimaaliseen festari- ja elämäkokemukseen on tässä. Siitä ei puutu mitään.

Rockfestivaali Naamat. 23.-25.7.2021. Muurame.

Odotellessa aivan kalkkiviivoille Naamojen 2021 toteutumista, omaa osallistumista ja etenkin Sideshow -teltan (Yleishyödyttömät Pahoinvointipalvelut ry.) mood swingsien lopullista tilaa (nämä kaikki kytkeytyvät toisiinsa universumissa vallitsevin, havainto-todellisuutemme ulkopuolella olevin voimin), päätimme Totuudessa olla valmistautumatta Naamoihin tänä vuonna millään tavalla.

Alkuperäinen suunnitelma oli muuttaa tätä mitenkään valmistautumisohjetta ensin neljään kertaan, mutta koska toisaalta ideana oli jättää myös mahdollisimman vähän aikaa valmistautumiseen, tuosta piti sitten luopua. Tyydymme koostamaan tähän keskeiset valmistautumattomuusohjeet kaikille Naamat -festivaaliin lipun lunastaneille ja myös ihan kaikille muillekin yleisinä elämänohjeina ja totuuksina, joita jättävät noudattamatta vain mielenköyhyydestä syvään kurjuuteen tietään raivaavat hölmöt. Pessimisti ei pety, se on Suomessa tiedetty jo ainakin 40000 vuotta.

1. Mielikuvaharjoitteet. Asetu kotonasi kohtaan, mistä näkyy tutuimmaksi tullein kaapinovi tai osa kattoa, johon tutustuit minimalistisen taideteoksen tai ns. ”tyhjän lautasen” hiljentymismetodilla kuluneet pari vuotta vai miten kauan tuo lockdown nyt kestikään. Hengitä turhautuneesti. Tunne, kuinka ajatuksesi alkavat kiertää kehää, selkää särkeä ja miellyttävä, tuttu synkkyys leviää mieleesi.

Ehdotus / mallikuva harjoitetta varten. (Kyseessä on myös aito, kansallisesti merkittävä tilannedokumentointi viime talvelta. Ehdotamme harjoitusten lisäksi myös sydämellisesti kaikille tätä)
Voin selittää tämän (lue kohta 2.)

Voit kokeilla myös lievempää maksimaalisen tylsyyden harjoitetta. Lisää tässä tapauksessa edelliseen puhelimesta edellisvuotisten (aiempien, silloin joskus) Naamojen video- ja kuvamateriaalin selailua.

Laadi Spotify -soittolista täynnä happamien vanhojen juoppojen lurituksia ja jorinoita siitä, miten mikään ei kuitenkaan onnistu (aiemminkaan ei ole onnistunut), eikä kannata edes yrittääkään koska vituiksihan se menee. Näin menetellen on mahdollista saavuttaa valmistautumattomuus -kiveltä kivelle hyppelyssä kaikkein korkein taso – siinä elämämme potentiaalisten onnellisten hetkien ja hyvin menemisen yli hypitään kuin rantakivillä, ja jos on oikein taitava, ei putoa eikä kastu lainkaan.

Toista näitä kaikkia päivittäin kolmen sarjoissa, kaksi tuntia kerrallaan ja pian huomaat, että vaikka Naamat peruuntuisivat tänäkin vuonna, ei ns. tunnu missään.

.

*turvaväli

.

.

.

2. Konkreettinen, fyysinen harjoite. Pakkaa kasseihin edellisvuosina ohjeistamamme välineistö (haarniskat, tai mikäli olet jo vuosien saatossa rentoutunut, kuten nykyisin siis aivan rempsakka toimittajamme, pelkät kenkien päälle laitettavat suojamuovipussit riittävät, yms. Katso lista tarvikkeista täältä.), virittäydy levottomaan mielentilaan ja heitä täysin asiatonta ja tilanteeseen liittymätöntä huumoriläppää hämmästyneille arkesi läheisille. Tankkaa auto, ei breikkejä tankatessa. Vie kassit peräkonttiin.

Noin puolen tunnin kuluttua hae kassit pois peräkontista ja pura laukut.

Toista. Palaa harjoitteseen 1.

.

*turvaväli

.

.

.

VAROITUS

RUOTSIKSI VAROITUS

WARNING:

Seuraava kohta edellyttää kohtien 1. & 2. huolellista noudattamista, toimituksemme ei ota vastuuta mahdollisista huolimattomuudesta johtuvista onnettomuuksista. Sisältää pieniä osia, jotka tulee vain niellä. Ravistettava. Jääkaapissa, 8 tunnin välein.

3. Voit ALUSTAVASTI perehtyä Naamat -festivaalin ohjelmaan, mutta älä. Jos silti perehdyt, huomioi seuraavat, muutoksille erityisen alttiit vaara-alueet:

SIDESHOW -teltta

Telttaan on tänä vuonna tungettu myös Navetan esiintyjät. Sideshow -teltan responssi tähän on ollut massiivinen identiteettikriisi, jonka seurauksena ja ehkä myös välivuoden aiheuttaman patoutuman vuoksi ohjelmia on tähän mennessä laskujemme mukaan julkistettu kolme kappaletta. Kolme ohjelmarunkoa, jotka on jo jaettu tuhansille kansallisesti ja myös kansainvälisesti Naamat -organisaatiota seuraaville, myös kohosteisesti alleviivaavat etenkin ensimmäisessä ohjelmassa esiintuotua tehon, energian (sähköt yms.) ja tuotannollisen tehokkuuden teemaa. Pärjätäksemme tässä maailmassa meidän tuleekin hallita monenlaisia taitoja, ja Sideshow onkin oivaltavasti tarttunut hyödyttömyyden alati vainoavaan riskiin ja muuttanut käytettävissä olevan aika-akselin ajan hengen mukaisesti pulppuavaksi ohjelmistorunkojen lähteeksi, missä ohjelman rakenteesta muotoutuu itsenäinen taideteos, jonka kerroksellisuus, häikäisevä ajankohtaisote, realismi, tarkkanäköisyys, itsereflektio ja yleisöodotuksilla karnevalistisesti leikittelevät erilaiset versiot kuvastavat nykyelämän moniselitteistä totuudenjälkeisellistä postpostmodernia myöhäiskapitalistista sekavuutta ja narratiivien murrosta (kts. erityisesti ohjelman kohdat klo 02-09). Tärkein on kuitenkin sen todellisuudesta ammentavassa ytimessä: vielä ehtii tilanteet muuttua! Moneen kertaan! Istu ja pala!

Otteita Sideshow -teltan viimeisimmästä ohjelmasta näytteenomaisesti, ei valmistautumista varten
*sanaton

Mitä itse festareilla Sideshowssa lopulta tapahtuu, jää varmaankin yllätykseksi myös järjestäjille itselleen. Anyway, suosittelemme lähestymään vähintään niissä kenkien suojamuovipusseissa, ehkä rannan lähellä sijaitsevan pöpelikön lehvistön lomasta aluksi tilannetta varovasti tarkkaillen. Myös kertakäyttösadetakki tulnee kysymykseen, ihan vaan kosteilta ainesosilta suojautumismielessä lähietäisyydellä.

KEIKAT

Naamat -festari on maailmanlaajuisesti tunnettu siitä, että se myydään niin nopeasti loppuun, että aika suorastaan kääntyy taaksepäin, tyyliin miinus viidessätoistasekunnissa, täysin riippumatta siitä ketä siellä esiintyy. Tuosta voisi päätellä, ettei ketään kiinnosta ne esiintyjät, tai toisaalta myös, että luotto järjestäjien makuun ja paikalle saapuvien artistien tasoon on niin kova, ettei tähän liittyvää riskiä tarvitse miettiä. Senpä takia myöskään toimituksessamme ei olla kauheasti panostettu line upin ruodintaan perinteisesti, eikä sanota siitä tällä kertaa yhtään mitään, ettei kukaan vaan valmistaudu mihinkään. (Jos nyt on ihan pakko, niin ohjelmaan voi perehtyä täällä: https://www.naamat.info/ohjelma/).

Täysin poikkeuksellisesti valmistautumattomuusoppaamme hengen vastaisesti harkitsimme, että mainitsemme kuitenkin, että Eevil Stöö tulee sinne. Sähköjen suhteen ei siis esimerkiksi tarvitse olla huolissaan, koska jos ”sun lamppu palo / Eevil Stöö on valo”.

.

totorooo

.

.

.

Noniin! Että semmosta. Älkää olko valmiina. Mihinkään.

Totuus. Suomen virallinen kulttuuritaidejulkaisu. ”Kerromme vain totuuden”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s