Colorbluen The Path to Nowhere -levyllä herkkä tunnelmointi kohtaa mahtipontisen rockin ytimenMichael Bleun bändi Colorblue julkaisi toisen albuminsa.
Herkkä tunnelmointi kohtaa mahtipontisen rockin ytimen.


Kotimainen Colorblue julkaisi toisen albuminsa ”The Path to Nowhere” perjantaina 7.5.2021. Levyä on hiottu kaikessa rauhassa päälle kolme vuotta. Prosessia hidastutti muun muassa rumpalin reissuhommat Lapissa, basistin vaihto-opinto vuosi Amsterdamissa sekä mikäpä muukaan kuin Koronan luomat rajoitteet. Aika teki hyvää ja levy hioitui kaikessa rauhassa maaliin. Albumi koostuu selkeästi kahdesta eri osasta: ensimmäisellä puolella esitellään suoraviivaisella otteella ampuva rockbändi. Toisella puolella tunnelmoidaan ja fiilistellään, joskin kappaleiden sovitukset kohoavat usein avaruudellisiin korkeuksiin. Kokonaisuus esittelee modernin rockbändin, jonka soundissa hönkii 2000-luvun alun eleganssilla varustetut isot melodiat ja ikimuistettavat kertosäkeet. Häpeilemättömät rock -koukut kohtaavat brittiläisen kitarapopin.

Kappaleiden keskiössä ovat päätökset ja maailmanlopun havina: välillä sukelletaan modernin yhteiskunnan ahdistukseen ja mietitään omaa merkityksettömyyttä, toisaalla taas haaveillaan rakkaudesta, joka toteutuu vain lopun koittaessa, jos silloinkaan. Sitten synnytään uudestaan ja tunnustetaan syvällisiä syntejä. Vitosvaihde on päällä suurimman osan matkaa.

Levyn kärkibiisinä toimii ”Until We Fall Again”, joka kasvaa herkästä pianoballadista suureleisen isosti soivaksi powerballadiksi.

”Alusta pitäen me oltiin tekemässä modernia pop-biisiä, mutta sillä erotuksella, että se olisi toteutettu hyvin pitkälle orgaanisesti. Kappaleessa soi mieletön kirjo hyvin erilaisia vaikutteita aina Elton Johnista Aerosmithiin ja sieltä Queenin ja Keaneen – sopivan juustoista, mutta kovalla asenteella”, yhtyeen mediatiedotteessa kerrotaan.

http://instagram.com/colorblueofficia
http://facebook.com/colorbluemusic

polku johdattaa halki saniaisviidakon ei mihinkään
Colourblue kuva: Teemu Hartman

Suomen Totuus taidekultturijulkaisu musiikkiblogi. Asiaa musiikista ja ihan mistä tahansa.

Totuus taidekulttuurijulkaisun artikkeleita ei olla julkaistu yhteistyössä Suomen Kulttuurirahaston, Taiken, Koneen säätiön, eikä mikään muunkaan tahon kanssa, joista olemme rahoitusta vuosien aikana hakeneet. Emme ole tehneet myöskään kaupallista yhteistyötä levy-yhtiöiden emmekä tapahtumateollisuuden kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s