Tampereen Tetrismestaruus 2020 meni T:lle

Tampereen Vapriikin Pelimuseossa järjestettiin lauantaina Tetriksen Tampereen mestaruuskisat. Suomen musiikkiblogi fanittaa e-urheilua ja kävi paikan päällä tarkastamassa tilanteen.

Tampereella kisattiin lauantaina tiukka turnaus kaupungin Tetrismestaruudesta. Alun karsintojen jälkeen itsensä jatkoon näpyttelivät viisi ottelijaa. Voittajaksi selviytyi varsin ansaitusti tuttu Tetrismestari viime vuodelta, Tuomas ”T”, jonka pelaaminen olikin jälleen kerran varsin kaunista katseltavaa. Palikat asettuivat siistiksi pinkaksi, ja kerta toisensa jälkeen tapahtui tetris (eli se kun neljä riviä on täynnä ja ”kaivoon” heitetään se neljänsuorapalikka).

tetrisneljansuora
Tiesittekö muuten, että jos siisti pinkka, joka läjäytetään neljänsuoralla helvettiin ei ole pohjalla vaan jossain ylempänä, niin sitä kutsutaan likaiseksi tetrikseksi. Nyt tiedätte. Kuvituskuvaa intterwebsistä.

 

Päivän yllättäjä oli ns. Musta hevonen ”Iivari”, joka oli tullut ”ihan vaan kokeilemaan” ja tuli kisoissa toiseksi. Viidenneksi tällä kertaa jäi, omien sanojensa mukaan kommentaattorin takia, vuoden 2018 Tampereen mestari Ville ”Ville” Konttinen. Haastattelimme Villeä seuraavana päivänä.

– Huomenta Ville! Teen musablogiin juttua. Pystytkö puhumaan? (klo 14:34)

– VILLEEEEE (klo 14:56)

– eeeen pysty 😀 kauhee olo ja poika tuli just takas kotiin (klo 15:15)

– Höh. Olisin vaan kysynyt sun mielipidettä kommentaattorista.

Ville kommentoi häviötä myöhemmin samana päivänä:

–  Häviö oli ihan oma moka, kun annoin kommentaattorin kommentin horjuttaa keskittymistäni.

Kommentaattori huomautti siis Villelle pelin tiimellyksessä, että pari tuhatta pistettä vaadittaisiin vielä voittoon.

– Semmoista se on kun turnauksessa pelataan, toteaa Ville vielä lausuntonsa lopuksi.

IMG_5438
Ville ja vasemmalla istuva Iivari valmistautuvat kädet tärisyttävään matsiin. Taustalla kommentaattori Jommi ”-JJ”.

Turnauksen jatkobileet järjestettiin paikallisessa pelibaarissa Save filessä. Paikkahan on mitä mainion konsolipelaamisen olohuone, pienenä miinuksena mainittakoon  erästä paikallaolijaa siteeraten: ”nää tuolit haisee ihan pultsarin perseeltä”.  Baari tunnettiin aiemmin ug-hiphopkeikkamestana nimeltään Vikkula. Illan dj- ja vj-tarjonta oli kuitenkin aivan käsittämättömän tasokasta. Musaa soittelivat DJ Keff ja DJ Fossa ja visuista vastasi VJ Ihmelaama. Kolmikon osaaminen on jossain ihan eri sfääreissä kuin klubeilla on totuttu näkemään, ja hämmentävää on ainoastaan se, että näillä tyypeillä on ylipäätään aikaa tehdä päiväduunia. Voisi kuvitella, että heidät revittäisiin käsistä maailmanluokan mestoille järkkäilemään bileitä.

Illan musatarjonnan viimeisteli kahdella game boy -konsolilla musiikkia tekevä Vikasietotila. Tämä ulkomaillakin esiintynyt tamperelainen nuori lahjakkuus täräytti sellaiset hardcoreteknopilutukset eetteriin, että tukka hulmusi. Matkustimme yleisön kanssa ajassa ja paikassa täynnä värivaloja ja hikisiä kehoja oleviin megareiveihin galaxien räjähdellessä aivonystyröissämme.

 

6
Paikalla oli esiintymässä livenä Vikasietotila, joka soittelee hardcoreteknogameboymusaa. Upeat visut näytölle teki VJ Ihmelaama. Kuva Jesse Suominen / Save File.

 

Saimme lisäksi nauttia nimekkäiden Tetrisosaajien seurasta, mestoilla oli muun muassa hallitseva Tetriksen Suomen mestari Jommi ”-JJ”, joka hakkasi bileissä ohimennen yli 500 000 pisteen pelin. Tyyppi on maailmanennätystilastoissa sijalla 29. tuloksella 652 700 pistettä. Huhhuh mitä pelaamista. Kerrottakoon, että leveli on noilla pisteillä ollut 19. Tehkää perässä. Myös Tetriksen SM-joukkueessa pelaava, hallitseva Kuopion Tetrismestari Sami ”Sami” kävi näppäilemässä muutaman tajunnanräjäyttävän pistesaldon näytösluonteisesti.

11
Jatkobileiden musikaalisesta ja visuaalisesta ilotulituksesta vastasivat Vikasietotila, DJ Fossa, DJ Keff sekä VJ Ihmelaama. Paikallaolijat vertasivat järjestäjien ulkonäköä kreikkalaisiin patsaisiin, niin kaunista katsottavaa olivat. Kuva Jesse Suominen / Save File.

Tetriksen Tampereen mestaruuskisat on ehkä toistaiseksi nörtein tapahtuma, missä Suomen musiikkiblogi on vieraillut. Huhut kertovat, että conit on vielä nörtimmät. Joka tapauksessa, jos homma kiinnostaa, niin kannattaa lähteä esim. seuraamaan Tetriksen SM-kisoja ASSEMBLY SUMMER 2020 -tapahtumaan. Lisää tietoja järjestäytyneestä Tetriksen pelaamisesta löydät täältä.

Kolme, kaksi, yksi, TETRIS!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s