Kohti Naamoja – Suomen musiikkiblogin virallinen festariopas

No ordinary moments -teemaviikot ja -vuodet jatkuvat Suomen musiikkiblogissa.Suomen musiikkiblogi valmistautuu ihan rauhallisin mielin ottamaan selvää ensi viikonloppuna Muuramessa järjestettävästä Naamat -festivaalista.


Koska olemme tätä nykyä rutinoituneita festariammattilaisia, otimme auki lineupin ja sideshown ohjelman jo hyvissä ajoin, ihan pienellä huokaisulla, jonka vaivannäkö erilaisten tulevaisuuden tapahtumien etukäteisajattelusta, klikkailusta ja sisällön omaksumisesta aiheuttaa. Tällä kertaa Suomen musiikkiblogi on siis todellakin ajoissa ja tilanteen tasalla. (Laitoimme esimerkiksi Ruisrockin akkreen postia jo keskiviikkona, emmekä silti päässeet saman viikon perjantaina festareille. Törkeää.)

 

Näyttökuva 2018-07-16 kello 22.38.58.png
No ordinary moments.

 

Näyttökuva 2018-07-16 kello 22.38.40.png
Estyneen pönötyksen ystävä voi kokea pientä paniikkia lukiessaan Sideshow -teltan ohjelmaa. Ei hätää, kerromme ohjeet selviämiseen tuota pikaa.

 

Koska kaikki artistit ovat kaikille tuikituttuja, muun muassa The Blassics, keskitymme tässä Sideshow -ohjelmaan.

Naamojen informatiivinen ja visuaalisesti hunajaa valumaan pistävä, kuvataiteilija Landys Roimolan käsialalla koristeltu webbisaitti http://www.naamat.info/ avaa onneksi Sideshow -ohjelmistoa katu-uskottavuuteen ja erilaisiin jatkuvan asiallisuuden vaatimuksiin tikahtuville kaupungissa asuville pipopäille. (Pipoa siis voi käyttää myös kesäisin, jopa näillä +136 asteen helteillä proverbiaalisessa mielessä, kunhan se on tarpeeksi kireällä.)

Otetaan esimerkiksi lauantai.

”Runosuoni pääsee kukkimaan alkuillan eroottisten runojen Pane mut paperille -työpajassa. Ja kun runot on saatu pantua paperille, romantiikka syvenee Naamojen ensimmäisten livehäiden siivittämänä!

Lauantaina nimittäin pariskunta nimeltä Simo ja Kaisa tullaan saattelemaan avioliiton auvoon koko festivaaliyleisön voimin. Luvassa on perinteisiä hääleikkejä Naamojen twistillä ja suuren rakkauden todistamista koko festarikansan nousuhumalaisella joukolla. Häiden päälle jokaisella on mahdollisuus varmistaa omat kesähäänsä osallistumalla Naamat Napakymppiin.

Ilta jatkuu vielä mainoskaraokellaolutpianlaisten rapujuoksulla ja turpakäräjilläIlmakitaran SM-kilpailujen ollessa jo varattu, Naamoilla kisaillaan ilmapanemisen epävirallisesta SM-tittelistä.”

Hengitellään, ei mitään hätää! Oheisena nyt lista tärkeille kulttuurihenkilöille asioista, jotka ovat aivan olennaisia, kun pakkaat Naamat -festareita varten selviytymisen näkökulmasta.

1. Yksityisyyttä ja myös lemmekkäiltä festarivierailta suojaava asuste, esimerkiksi haarniska
2. Märkivä avohaava, johon voi vedota kieltäytyessään sekasaunonnasta, ilmapanemisesta, ja melkein mihin vaan heittäytymistä vaativaan osallistumisesta
3. Pontikkapulloksi naamioitu vissy, josta voi esittää juovansa pontikkaa
4. Erittäin tummat aurinkolasit, joiden takaa voi tuijottaa epäluuloisena koko touhua
5. Jos sattuu satamaan, paha silmätulehdus, johon voi vedota (aurinkolaseja voi silti pitää)
6. Kaikki mahdolliset rokotukset
7. Kolmen vuorokauden pellossa piehtarointiin, nuotioihin, navetoihin tahikka eli sekä talleihin soveltuvat varavaatteet mikäli haarniskajuttu feilaa (valkoinen silkkitakki ei käy)
8. Ehkä vanha säkki, ei kenkiä.

Ohjeista huomaa, että ne keskittyvät huomattavissa määrin ns. outfittiin. Kun lähtee tällä tavalla edustamaan ulkomaille (Muurame) tarkkaan harkittua ja huolellisesti varjeltua brändiä (sinä itse), kaikkein keskeisintä on suunnitella etukäteen edustava look, eli mitä laitat päälle. Valitettavasti stylistimme Henna Lähtevänoja kaapattiin ja salakuljetettiin Mauritiukselle festivaalin lähestyessä. Joten pukeutumisasiat ovat nyt niin ja näin.

 

 

37068110_10156343837479435_7406509276174221312_n.jpg
Henna Lähtevänoja ja Suomen musiikkiblogin assistentti Matias Yliluoma maanpaossa ylikriittisen Alma -jutun takia. Emme ole kateellisia, sillä suomalaisissa järvissä on ihan hyvä uida. Viime kesänäkin uin Vantaalla ja kaikki meni ihan hyvin. Fuck the Mauritius.

Mauritiuksen haarakonttori lähettää kuitenkin sydämellisiä terveisiä meille kaikille sikäläisen hotellin uima-altaalta: kaikki skandinaavit ovat ihan naamat, joten tunnelma on vähintään ns. intertekstuaalinen.

Päätimme tällä kertaa yrittää myös jollain tavalla olla asiallisia ja kertoa, millaisia esiintyjiä ja sisältöä festivaalilla on tarjota, ja kyllä, yritimme kovasti.

 

Jeps. Elikkäs kohti Naamoja, siellä nähdään!

 

Tuomiston tilalla Muuramessa 20.-22.7.2018 järjestettävä Naamat-rockfestivaali myytiin loppuun noin minuutissa tänäkin vuonna – ennen kuin yhtäkään bändiä oli vielä julkistettu. Kulttimainetta nauttiva vaihtoehtoinen festivaali järjestetään kokonaan talkoovoimin. Naamat on saanut alkunsa yksityisjuhlista, eikä festarin ohjelmapolitiikka todellakaan noudattele listameininkejä. Suomen musiikkiblogi erityismainitsee, että ohjelmapolitiikan laatijoilla on harvinaisen hyvä maku.

Suomen musiikkiblogi. Asiaa musiikista ja ihan mistä tahansa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s