Alma ilmoitti esikoislevynsä julkaisusta, mitä me siltä odotamme?

Kesä on kuumeimmillaan, mutta Suomen pop-areena kumisee synkkänä tyhjyyttään. Antti Tuisku lähti pidemmälle tauolle, Robin meni inttiin ja Cheek lopetti (arvatenkin valmistelemaan galaksit räjäyttävää spektaakkelimaista comebackia, jossa Jare lennätetään ensin Teslan insinöörien suunnittelemalla raketilla stratosfääriin, josta hän sitten laskeutuu satakielten saattelemana taustallaan tähtisade. Can’t wait.)  Sanninkin biisit toistavat itseään ja Suomen popin kultakausi tuntuu vain kertakaikkiaan olevan ohi. Onneksi valoa tunnelin päässä väläyttelevät upea Ruusut sekä internationaalinen superstara Alma.

Alma ilmoitti viime viikonlopun Ruisrockissa julkaisevansa parin kuukauden sisään harrasta hartaammin odotetun esikoislevynsä. Valitettavasti kuitenkin tähän mennessä julki tulleiden biisien perusteella Suomen musiikkiblogin odotukset levyn suhteen eivät ole kovin korkealla.

Alma Miettisen kiistaton monilahjakkuus ilmeni jo Idols-laulukilpailun ensimetreillä, ja naulan arkkuun löi viimeistään huikea tulkkaus Jessie J:n Price Tagistä. Alman räppäys oli amaziwow, ja kylmien väreiden ja kananlihan välissä silloinen, vielä pilkkeenä isän silmäkulmassa ollut Suomen musiikkiblogi toivoi, että Alma veisi musiikkiaan hiphopin suuntaan. Alma tuplailikin hetken Sini Sabotagea, mutta koki kuitenkin selkeästi klassisemman popin eniten omakseen ja mikäli mittarina käytetään menestystä, valinta oli oikea. Esimerkiksi Chasing Highs on kerännyt pelkästään Youtubessa yli 34 miljoonaa näyttöä.

Toistaiseksi ulostulleista biiseistä ainoastaan nerokkaasti sanoitettu Karma on läpäissyt Suomen musiikkiblogin armottoman seulan ja päässyt mediamme créme de la créme -listalle Spotifyihin. Tämäkin tapahtui vuonna 2016, jolloin mediaamme ei vielä ollut olemassa. Sittemmin kv-suosiota niittäneet biisit eivät ole herättäneet oikeastaan minkäänlaisia tunnetiloja.

Suomen popskenessä Alman heikko kohta on supercoolius. Alma on niin cool, että suomalainen ei mitenkään pysty samaistumaan. Brittien virallisella single-listalla 18. sijoittunut, itse Sir Elton Johnin esiin nostama Alma on yhtä kaukana suomalaisen minäkuvasta kuin 36-vuotiaan musiikkikriitikon flossaaminen The Backbag Kidistä. Eli kaukana. Alma on Beyoncé, Adele ja Lady Gaga. Alma ei kuulu meille, me täällä piskuisessa itsetunnossamme ihailemme kaukaa Almaa kauhistuneen ylpeinä. Sinne se vaan meni, Ulkomaille! Ihan noin vaan!
Leikki sikseen. Alman menestyksen ongelmana Suomessa on todennäköisesti kieli. Mikäli Alma haluaisi tehdä Antti Tuiskut kotimaassaan, kannattaisi hänen ensin tehdä Dannyt, eli suomentaa biisit ja laulaa tikka takka toklo-kielellä tiensä suomalaisten sydämiin. Sillä vaikka Alma onkin hurmostilallisen arvostettu ja listasijoituksilla menestynyt myös täällä, edes Charlie XCX:n kanssa kirjoitettu Phases ei aiheuta ryysistä tanssilattialla eikä jengi odota Alman keikkoja makuupusseissa kolme päivää ennen varsinaista tapahtuma-aikaa. Suomen musiikkiblogi ymmärtää, ettei Alma välttämättä näe suomentamista tarpeelliseksi, ja vaikkei tähän astinen tuotanto avaakaan superlatiivivarastomme hyvinöljyttyjä saranoita, annamme Almalle vilpittömän tuen sekä tunnustuksen. Go Alma!
12-alma-chasing-highs-e1512259298742 Alma on supercool ja myös ihana t: fangirl since 2013
Suomen musiikkiblogi. Asiaa musiikista ja ihan mistä tahansa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s