Ei jumalauta mun lempipoikabändi huh huh

Heini Heikkilä kuunteli Aarnikotkien Sun lempipoikabändi -EP:n. Hän kirjoittaa siitä tähän jotakin tultuaan jälleen tajuihinsa. Un attimo.

Näyttökuva 2018-03-30 kello 9.39.06

Noniin.

Läheltä Aarnikotkien kasvua kohti eksplisiittistä strongholdia suomiräpin rakastettavassa maailmassa seuranneena olen iha oikeest niin ylpeä ja onnellinen Sun lempipoikabändi -EP: stä. Se on silleen, että voi etän että pojat.

Kun Kotka on kotka oli vielä hieman itsevarmuuttaan hakevaa ensilentoa, Sun lempipoikabändi esittelee itsetuntoisen ja oman juttunsa löytäneen kokoonpanon. Kaikki jo aiemmin nähtävissä olleet palaset on loksahtaneet paikalleen, ja juttu toimii. Ja Aarnikotkien juttu on juttu, mitä ei kaikilla ole.

Aarnikotkat edustavat samaa Puuha-Pete -sukupolvea kuin Cledos, ja se näkyy kaikessa. Tietynlainen yleishelppous ja positiivisuus olemisessa, sosiaaliset taidot ja ryhmätyön merkitys, elämänilo, vilpittömyys ja jonkun suomalaisen, toisen maailmansodan juoksuhautoihin ja sodanjälkeisten traumojen peittelyyn takertuneen yleisitsehäpeän ja estyneisyyden puute.

Aarnikotkien ote on riemastuttava. He ovat erinomainen live -bändi, poikabändi, joka ei pelaa, mieti liikaa massia, feimiä ja katu-uskottavuutta, ei takerru dark sideen, eikä yritä, vaan menestyy ja tulee todellakin menestymään sillä, millaisia he ihan oikeasti vaan ovat.

Mielessä alkaa paistaa kevätaurinko. (Koska pääsiäinen, lisään imitsiin vielä muutaman pupun, raeruohoja ja keltaista, pääsiäismunia, joissa on pilkullista nauhaa ja sitten värikkäitä sulkia.)

Sitten itse EP:n sisältöön. Se sisältää 4 jalokiveä.

Edellee niit on klubihenkinen, synkeää biittiä juustoisella funk -kuorrutuksella. Pehmeä ja tumma, mutta vakuuttava uho -biisi, joka sisältää itsetuntemusta, hyväksyntää ja niistä nousevaa pelottomuutta. Tällaisesta selästä nimittäin valuu kritiikki kuin vesi hanhen selästä. ”Aarnikotkat on niin lutusii.”

Liukuhihnalt jalokivii taas täysin yllättäen ja voimalla vie Eevil Stöö -tunnelmiin, mutta astraalisella ja hieman hippi/kuukivi -twistillä. Erinomainen trap -biisi, jossa soi samaan aikaan Cledos, XXXTentacion ilman överisti buustattua rahisevan tumisevaa bassoa ja vinkuvaa nousevaa ja laskevaa huumedeathepävirettä. Kaikkea on sopivasti. Hallittu, Aarnikotkien biiteille ominaisen pehmeyden täydelliseksi hioma jalokivi.

Älä valehtele taas on grimeä, mutta sekin on maustettu ihanasti retroisella kasaritunnelmalla. Aerobic -video pyörimään, sillä sä osaat tanssii, vaikka oletkin gansta. Aha-aha.

EP:n viimeistelee Poikabändi, joka on todellinen bängeri ja piste i:n päälle tällä kokonaisuudella, josta tulee nyt hyvä mieli, joka kestää ainakin monta kuukautta. Levyn kuuntelu sai allekirjoittaneet pohtimaan poikabändien perinnettä, ja kaivelemaan esiin youtuben syvyyksistä nyt täräyttävän hyväksi muuttuneen New kids on the Blockin Step by step -videon. Asia on sillä tavalla pojat, että new shit is on the block nyt, ja tältä tieltä ei ole paluuta. Tää ei ole mikään bändi, vaan phenomena, ja epäilemättä kun Aarnikotkat hajoaa, nuoriso nousee kapinaan.

 

Helsinkiläinen rap-yhtye Aarnikotkat muodostuu viidestä MC:stä (Rumilus, Carlito, Leo G, MC Pösö & Santana), jotka vuonna 2011 kantoivat kaiuttimen puistoon ja ottivat vapaatyylit haltuunsa. Siipivälin kasvaessa tekeminen konkretisoitui ja kaduilla alettiin huhuilla mystisen hybridiolennon perään. Sittemmin Aarnikotkat a.k.a. SunLempiPoikabändi seikkailevat rapin eri alalajien parissa, sekoittaen ja yhdistäen niitä. Aarnikotkien valttikortteja ovat päätähuimaava lavashow, poikamaisen härskit freestylet, ja tiukat yhteistuplaukset.

 

Suomen musiikkiblogi. Asiaa musiikista ja ihan mistä tahansa.
Follow us: facebook & instagram

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s