Kaikki paitsi Mårtensson on turhaa

Suomen musiikkiblogi järjesti legendaarisen ja erittäin kriittisen vuosittaisen äänestyksen Valoa -festarin parhaasta keikasta nyt ensimmäistä kertaa ikinä. Suurin piirtein kaikki keikat Pakkahuoneella katsastanut Suomen virallinen kriitiikkitaho ja ylivoimaisesti parhaiden mielipiteiden ehtymätön lähde pohti asiaa lukuisia sekunnin sadasosia Whatsapp™ -palvelimessa kansainvälisen hätätilan eli facebookin yli kymmenen minuuttia kestäneen kaatumisen aikana tänään iltapäivällä.

Äänestyksen ylivoimainen murskavoitto meni Ville Leinonen & futureimanille. Ville Leinonen edustaa sukupolvea, joka on ehtinyt hangata keikkalavaa kerran jos toisenkin. Kokemus, karisma, oma persoona, staili, itsensä hyväksyminen, huumori ja ääretön ammattitaito kiteytyvät ekstaattiseksi pläjäykseksi, jota jopa uberkriittinen Heini Heikkilä unohtui toljottamaan suu auki onnesta ja ihmetyksestä (hänen vetäydyttyään jälleen lepuuttamaan korkokenkiään takapenkille kirkuvien naislaumojen rynnistellessä tuuppien eturiviin yleisössä.) (Törkeää.)

Aivan totaalisen käsittämättömiä sävelkulkuja ja soolo-osuuksia, jotka eivät millään tavalla rikkoneet näpäkkää iskelmärytmiä. Täysin tunnistettavia hittikipaleita omien vanhempien nuoruudesta. Maitobaari, pajatso ja hiekkatie tykyttävissä ja aivan kreisissä Aavikko -fiiliksissä. Superkuuma ja erittäin cool bändi mustine aurinkolaseineen, jonka tinkimätön taidokkuus ja heittäytyminen, siis jopa kirjaimellisesti lattialle makaamaan retron, muovisen kosketinsoitin -kitaran kanssa, ei mitenkään pysty jättämään ketään kylmäksi, ainakaan yhtään naista.

Leinosen henkilökohtainen esitys oli myös järkyttävän hyvä. Syvä ja virheetön lauluääni, erittäin hienovaraisesti vipattava huosunpuntti ja takamus, ja niin varma oman instrumentin hallinta, että voi tosiaankin unohtaa kaiken teorian ja yrittämisen ja vain leikkiä sillä.

IMG_4314
Tästä illasta ei todellakaan olisi selvitty ilman värivaloja ja diskopalloja. Hot!

 

IMG_4315
Yleinen, onnesta soikea villiintyneisyys valtasi koko ravintolan. Jopa järkkäreitä nauratti tanssimuuvssit ja Leinosen hulvaton meininki.

Keikka oli varma, vaivaton, soljuva – sen sijaan, että yleisö olisi jännittänyt ja tsempannut esiintyjän ja hänen onnistumisensa puolesta, vei Leinonen vapautunutta laumaa kuin pässiä narussa. Onnea, endorfiinia, huumoria ja rakkautta vapautui Pakkahuoneelle aivan järjetön pilvi. Leinosta on melkein mahdotonta kuvailla sanoin. Tämä on pakko vaan kokea itse.

https://www.instagram.com/p/BfgFv3WhBqy/ VAROITUS. LINKISSÄ ON TULIKUUMAA VIDEOMATERIAALIA VALOA -FESTARILTA!

Ville Leinonen on 1975 syntynyt suomalainen laulaja-lauluntekijä. Savonlinnasta kotoisin olevan Leinosen sydäntä lähellä on ollut juureva suomalainen musiikki, rock ja iskelmä. James Dean -tyyliset levynkannet ja kirjaksi julkaistuja poplyriikoita mahtuu pitkän ja työteliään uran varrelle.

Leinosen ensimmäisen pitkäsoiton Raastinlauluja julkaisi 1997 anjalankoskelainen Kulttuuriyhdistys KuuMaa. Tampereella sittemmin vaikuttanut Leinonen perusti 1998 Valumo -yhtyeen, joka levytti Poko Recordsille 2000-2005.  Tammikuussa 2007 ilmestyi Hei! joka sisältää cover -versioita 1970 -luvun lopun ja 1980 -luvun alun suomi-iskelmistä. Lukuisten soololevyjen jälkeen 2017 julkaistiin Hei taas! – iskelmäcovereita 1980 -luvun diskoversioina.

Toivomme mahtavaa, kaikki keikkapaikat ja stadionit täyttävää supermenestystä Ville Leinoselle ja futureimanille. Tätä ilosanomaa kantsii levittää, jos haluaa iloita! Ville Leinonen & futureiman Helsingissä pe 23.2.2018, G Livelab kl0 20:00.
https://www.facebook.com/events/103692023784119/

Suomen musiikkiblogi kiittää Valoa -festivaalia oivallisesta Line upista, uusista tuttavuuksista, mahtavista soundeista ja valoista, lämpimästä tunnelmasta ja kaikin puolin onnistuneesta tapahtumasta! Ensi vuonna uudelleen. Sydän, sydän!

Näyttökuva 2018-02-22 kello 15.22.03.png

Suomen musiikkiblogi. Asiaa musiikista ja mistä tahansa.
Follow us:   Facebook    instagram

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s