Kesäisiä tuulia ja itsensä voittamista – Gynä ja Rike tulivat kaapista

Heini Heikkilän sähköpostiin kilahti kesken pimeimmän talvi-illan trap -synkistelyn tuskailun mukavan aurinkoinen, funkahtava ja kunnollisuutta sisältävä linkki Gynän ja Riken rapmusiikkivideoon Ulos kaapista. ”Mutten halua paeta, en halua vaieta, parhaani mukaan haluan aueta, kuin kukka nauttia sateesta, kasvaa valossa ja luoda happea.” Letkeä meininki sisältää lämpimät Tre-Funk III tunnelmat ja hippusen Ruudolfin juustoisuutta.

Tyyli on hieman arasteleva ja äärettömän aito, ja se on juuri veljespari Gynän ja Riken vahvuus. Kodeiini- ja kannabishuuruisia, tatuoituja trap -koviksia mahtuu tusina kymmeneen. Ajattelin taas hienoa replaa taannoin näkemässäni Darkest hour -leffassa. Toisen maailmansodan tiukimpaan tilanteeseen, missä natsit ovat valloittamassa koko Euroopan, vastavalittu pääministeri Churhill on lähdössä töihin ja tuskailee ja hermoilee sitä, että on erilainen eikä ole omassa puolueessaan kovin suosittu. ”Just be yourself”, sanoo vaimo. (Olen oman elämäni Churchill ja alati rintamalla, joten tämä puhutteli minua voimakkaasti myös henkilökohtaisesti. Otin sen ikään kuin itselleni sanottuna.)

Näyttökuva 2018-02-20 kello 11.15.13
Tavattoman sympaattinen ja Gynän ja Riken tyyliin täydellisesti sopiva levynkansi, jossa on jopa huomioitu täysin tarkoituksella Suomen musiikkiblogin logo. (Gramofoninhan siis keksi Elitistin isoisoisoisoisä os. Hoffenhöf vuonna 1802 hänen ollessaan maanpaossa Suomen likaisia saniteettitiloja eteläisen Saksan vuoristossa.)
Näyttökuva 2018-02-20 kello 11.15.46
Gynä ja Rike.

Ulos kaapista on G&R:n loppuvuodesta julkaistavan Harrasta toimintaa -albumin ensimmäinen singlelohkaisu ja musiikkivideo. Levyn julkaisijana toimii vastikään perustettu Logout Music, jonka ensijulkaisu oli Shakan Ydin -EP. Jontin ja Shakan tuottaja-DJ Aleksi Lemola toimii Logout Music:n  pyörittäjänä ja oli myös levyn vastaava tuottaja-miksaaja.

Muuta tietoa uudesta levystä ei ole vielä julkisuuteen herunut. Sen sijaan kaksikon edellinen  levy, Tarkoin varjellut, on analysoitavissamme. Kesäinen, estyneisyydestä irti pyristelevä tunnelma kuultaa levyltä läpi. Levy on kypsynyt ja paisunut kesän aikana kuin omena puussa. Syyshämärissä on Gynän kertoman mukaan syntyneet itsesyytöksiä ja tunnevammaisuutta käsitelleet sisäänpäin nyrjähtäneet räpit. Raikkaammissa tiloissa tapahtuneen lyyrisen läpivalaisun avulla oli onneksi löytynyt levylle moniulotteisuutta.

Levyn syntytarinasta tulee mieleen lapsuuden mummolan mansikkamaito, vahakangasliina, jossa oli beige ruutukuvio ja ruiskukkia, pionit kukkapenkissä ja paistumassa ollut tolkuton vohvelivuori.  ”Sisäänpäin lämmennyttä meininkiä kävi tuulettamassa laulajavierailijat Laura MoisioMeerika ja TeikkiNew York Jones ajeli Vaasasta mökille viettämään kesälomaa ja nauhoittamaan muutamat kitarat. Petri Aallon avulla saatiin Himaläjän soundit kolahtelemaan paikalleen. Lisäksi Aleksi tuli Porin Jazzeilta pihakatosjameihin ja teki samalla yhden taustan. Viimeisen sivellyksen paketille loihti Oili Kokkonen kansikuvalla.”

Näyttökuva 2018-02-20 kello 11.17.01
Täydellisen hygge meininki.

Letkeälle menolle, juustoisuudelle, ystävyydelle ja tekemiselle, musiikille, luonnon kiertokululle ja voikukkapeltofiiliksille tulee iso peukku Suomen musiikkiblogilta. Toivomme sydämellisesti onnea ja menestystä tässä kuoriutumassa olevalle asialle ja uudelle levylle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s