Valoa & Vestaa

Valoa on ihan kohta! Ihana Valoa, joka tuo mielenpuhaltavan piristyksen talveen ja lisäksi myös setin huikeita artisteja, esimerkiksi Soundi-lehden viime vuonna vuoden lupaavimmaksi tulokkaaksi valitun Vestan.

Paitsi että siis mun mielestä Vesta on jotenkin ärsyttävä. En oikein osaa määritellä, mikä siinä niin ärsyttää. Ehkä se, että hän on lahjakas, nuori ja lupaava? Ehkä Vestan lauluäänessä jokin osuu traumatrikkeriin sisälläni, muistuttaen kenties jostain menneisyyden hahmosta, jolla oli samankaltainen ääni? Mutta kenestä? Mitä tapahtuu? Miksi olen tällainen?

Joka tapauksessa, Vesta ärsyttää ja kiinnostaa (minun menneisyyden traumanikin ärsyttää ja kiinnostaa, mutta vain minua). Näin Vestan ensi kertaa esiintymässä Helsingin alakulttuuritalon Rakkauden kesäjuhla 2017 -tapahtumassa, jossa hän nousi lavalle Töölön Ketterän kera. Silloinkin ärsytti. Vestan soundi on omaperäinen, makea, viettelevä soundi. Vestan tyyli on tyyli, joka sanoo: ”katsokaa minua”. Ärsyttävän epäsuomalaista ja kuitenkin niin suomalaista. Nähkää minut, mutta älkää katsoko, sillä häpeän itseäni. Erityisesti ärsyttää Vestan tukka, joka on samanlainen kuin Sialla. Sia on pyhä, älkäämme matkiko Sian tukkaa. Matkikaamme geneerisempiä tukkia.

vesta ota varovasti
Vesta on tosi ärsyttävä

Kävin eilen katsomassa Veljeni vartija -elokuvan sekä olen seurannut läheltä lokakuussa teattereihin tulevan Valmentaja -elokuvan tuotantoprosessia. Minussa on herännyt ajatuksia. Näitä kahta elokuvaa yhdistää päähenkilö, joka on julkisuudessa paljon keskustelua herättänyt mies, jonka hahmo polarisoi, eli herättää voimakkaita puolesta ja vastaan -reaktiota. Mies, josta kaikilla on mielipide. Mies, johon ei voi suhtautua neutraalisti. Mies, jota on pakko vihata tai rakastaa tai vihata sitä, että rakastaa tai rakastaa sitä, että vihaa. Mies, joka on erittäin menestynyt pyrkimyksissään. Mies, joka muistetaan. Mies.

NAISET, MISSÄ TE OLETTE? Missä on nainen, joka revitään keskustelupalstoilla kappaleiksi, mutta jonka hotellihuoneen ovella miehet pyrkii keinolla millä hyvänsä sisään. Nainen, joka raivostuttaa jatkuvasti menestyksellään, mutta jonka puheita menee kuuntelemaan tuhatpäinen kansa toivoen saavansa ohjeet samaan menestystarinaan. Nainen, joka jonka jokainen isä toivoo miniäksi pojalleen (= unelmaminiä). Nainen, josta tehdään elokuva isolla rahalla, pääosissa Krista Kosonen (tai vastaava kaikkien rakastama suurnäyttelijä).  Nainen, jota kaikki naiset kadehtii (naiset aina kadehtii, mutta jotenkin VIELÄ enemmän).

vesta mv
Vesta on tässäkin hirveän ärsyttävä

Siksi olen iloinen, että Vesta ärsyttää. Siksi, että Vesta on lahjakas, toivottavasti päämäärätietoinen ja varmasti polarisoiva nainen, joka voi räjäyttää pankin, esiintyä 10 vuoden päästä liikuttavassa TV-formaatissa ja täyttää stadionin useampaan kertaan (ei, en ole unohtanut Sannia, Sanni teki sen. Mutta Sanni on liian ihana ja kiltti, Sanni ei ole koskaan ärsyttänyt. Minua ainakaan, ja pidän itseäni kuitenkin erittäin luotettavana mittarina sekä tietolähteenä kansan mielipiteille. Mikäli haluatte käyttää 100% luotettavaa ja akkuranttia mielipidetutkaani virallisissa yhteyksissä, olkaa hyvä ja ottakaan yhteyttä yv, laitan tilinumeron paluuviestinä.)

Seuraavaksi menen katsomaan kohtuullisen korkein odotuksin Vestan ikiomaa keikkaa Valoa-festareille Tampereen Pakkahuoneelle lauantaina 17.2. eli ensi lauantaina, ostakaa nyt hyvät ihmiset lippuja äkkiä, viimeksi kun tarkistin oli 2 pv:n liput keltaisella! Älkää kulkeko onnenne ohi! Voitte nähdä siellä kuitenkin Vestan ja MINUT! Livenä. Nimikirjoituksia jaossa rajallisesti. Siis minun nimikirjoituksia, Vestasta en tiedä, badabim badabum rehhehhee.

Mutta Vesta, oi Vesta. Tee se. Tule lavalle omana, ärsyttävänä itsenäsi. Ole auki, ole rehellinen, ole aito. Se on kaunista ja saakelin raivostuttavaa. Ja se on tismalleen se, mikä tästä kulttuurista puuttuu.

Älä ota meitä Vesta varovasti, ota meidät niin, että käppäukot saa siivota aivomme takaseinästä.

1 Comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s