Pipeist Blockiin

Näin tässä kävi. Tunnustan kaiken. Kyllä, tähän oli suunnitteilla ilkeässä sarkasmissa lilluva ja katkeroitunut keski(yli)-ikäisen kulttuuritädin kolumni suomalaisista kesäfestivaaleista, noista massailmilöistä ja erilaisten levylassien* pilaamista rahantekokesteistä, jotka ovat muutenkin aivan kauheita – ja vielä otsikolla ”Fuck the festivals”. Keskeisenä teemana olisi ollut: ”Ei varttuneelle väelle.” Vinttikissa kuitenkin esti tämän ja ilmoitti, että on suomen musiikkiblogin kannalta kaupallisesti järkevämpää myötäelää festarikansan mukana. (*Levylasse = kielitoimiston suositus käännökseksi DJ -sanalle.). 

Aiommehan esimerkiksi myötäajautua Pipari T:n vanavedessä Tampereen Blockfestien kymmenvuotisjuhlille 18.- 19.8.2017, mistä liveraporttia luvassa. Vinttikissa heitti argumentteja kuten ”tänä kesänä Suomessa on järjestetty kahdeksatkymmenetseitsemät festarit (87kpl), joten ne on oikeesti iso ilmiö, bisnes ja osa suomalaista kesänviettokulttuuria”, johon kulttuuritäti yritti kasvojensa säilyttämiseksi heittää jotain nohevaa oikeassa olemisesta, kärpäsistä ja sontaläjästä. Oli miten oli, Fuck the festivals -bloggaus hylättiin ei-yksimielisesti ja päätettiin sen sijaan fiilistellä ja hypettää innoissaan menneitä ja tulevaa.

Havisevan arkiston pölyistä löytyi Kulttuuritädin 2015 City -lehden etusivullakin majaillut viiltävä analyysi Cheek -artistista, eli suomalaisuudesta. Se ansaitsee tulla julkaistuksi uudelleen, koska Timantit on ikuisiaaaaaaa
Tarkkasilmäisimmät huomaavat, että Kulttuuritäti ei ole voinut olla heittämättä mukaan pientä Paavo Arhinmäki -viittausta. Haha. Hän on niin hauska. Voi että.

H
uh huh. Blockfestin esiintyjäkaartissa komeilee suomiräpin
Ihmelapsi, 80 -luvun suomalaisen juppikulttuurin silotsiikkinen vesa, Cheek.
Rakastettuna kansanikonina luulisin, että Cheekiä voi varmaan huoletta
verrata kehen tahansa suomalaiseen supertähteen. Cheekistä tulee mieleen
elävästi ne kekkoskultaiset ajat, jolloin suomalaisuus oli vielä ylpeydenaihe.
Äskenhän oli vasta ne ajat, jolloin oli Paavo Nurmi ja se ensimmäinen
Ällistyttävä Nokian luuri.

Jotain totaalisen samanlaista on Cheekin
uskossa itseensä, uhossa ja vilpittömässä,
avoimessa menestyksen tavoittelussa.

Sanottiinpa ja oltiinpa Cheekistä mitä mieltä tahansa, hän on kiistatta
omavoimaisesti noussut lahtelaisesta pikkupojasta tähtitaivaalle
nöyristelemättömällä tyylillään ja bisnesmiehen aivoilla. Kaikki se on aivan
taatusti ja ihan faktanakin vaatinut hirvittävän määrän työtä, täysin
armottoman määrän ajettuja kilometrejä, syntymälahjana saatua karismaa,
autenttisen, puhtaan ja kauniin ulkomuodon, ja voimakkaan tahtotilan.

Blockfestiin 2015 saapui siis todella Iso NIMI. Kun Cheekin esiintyminen Blockfestin lauantaissa tuolloin julkistettiin, Tiketin sivut kaatuivat välittömästi. Loput liput tuolle lauantaille menivät todella lyhyessä ajassa. Blingbling -räppäri, timanttinen uhoaja, Suomen James Bond. Cheek ja Elastinen Rähinä recordsin kanssa ovat avanneet omalla menestyksellään, tv -työllään ja megakeikoillaan isolla kädellä samalla ovet levälleen koko suomirap -genrelle kaikkine tasoineen. Eipä juuri tänäpäivänä löydy poppissikermää, missä ei fiittaajana olisi joku räppipoika. Tai tyttö.

Ja kuten tiedämme, nyt he ovat lyöneet hynttyyt yhteen. Blockfestiin 2017 Cheek saapuu vahvistettuna Elastisella, eli Profeettojen muodossa. Koska kulttuuritädin irvailunesto -kapasiteetti hälyyttää punaisella, tyydymme toteamaan, että Profeetat julkaisi kuluneena perjantaina uuden sinkkuzkipaleen Pipefest. Kappale fiilistelee rap -festareiden historiaa. Rumba otsikoi tyhjentävästi ”Tänään julkaistu Pipefest on paras Profeetat -biisi – syy siihen on hyvin yksinkertainen.” (lue koko juttu tästä.) Ja siis sehän on se, että Paleface on siinä mukana. Pipari T meni hypeihin pipeist ja heitti aiheesta ihan sekopäisen kovat räpit. Chekkaa ne seuraavaksi.

Näyttökuva 2017-08-06 kello 19.11.44

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s